close x
download

Brochure

Enter Your Info Below And We Will Send
You The Brochure To Your Inbox!

Thank you!
Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Möt Åsa Lindell – moderator på The Sales Conference i Göteborg 10 oktober

2017-09-24

Att jobba som moderator är intensivt, varje ögonblick är det fullt fokus, och trots en ständig total närvaro ska man ofta ha 3000 bollar i luften samtidigt. Inte omöjligt, men svårt. Och fantastiskt roligt. Det säger veteranen Åsa Lindell som skall leda moderera publiken på The Sales Conference i Göteborg den 10 oktober.

- I själ och hjärta är jag kommunikatör. Mötet mellan människor är det som fascinerar och berör mig mest, och som också utvecklar mig. Efter ett antal år på Handelshögskolan med en MBA i internationell ekonomi blev jag miljöchef på Schenker, och kanske, eftersom jag varken var tekniker eller naturvetare (och egentligen inte så förtjust i ekonomi heller, förlåt Handels) så var det kommunikation som blev min väg. Hur ska vi kommunicera för att skapa en mer miljöanpassad verksamhet; med vem och hur?

 - När vi fick massor av beröm inte minst i media så kom frågan; vill du bli kommunikationsdirektör?  Och eftersom jag alltid (nästan) säger ja så blev det så. Efter tre sådana jobb ville jag göra något annat och tog mig över till konsultsidan av bordet och sedan dess jobbar jag med möten på olika sätt. I rollen som föreläsare, moderator och facilitator. Det säger Åsa Lindell, moderator på Nordens största säljkonferens som i år även arrangeras på Elite Park Avenue i Göteborg 10 oktober.

Vilka är nycklarna för att lyckas moderera en stor konferens som The Sales Conference?

- Att jobba som moderator är intensivt, varje ögonblick är det fullt fokus, och trots en ständig total närvaro ska man ofta ha 3000 bollar i luften samtidigt. Inte omöjligt, men svårt. Och fantastiskt roligt! Efter 15 år som moderator i alla möjliga sammanhang, branscher och miljöer så är det fortfarande lika roligt. Viktigt är att få de andra på scen att glänsa, att hålla den röda tråden och att därmed vara en trygg punkt, säger Åsa.

 - Mitt moderatorskap brukar vara ganska informellt, jag tycker om att bjuda på mig själv och att ställa lite oväntade frågor, och det ska vara energi. Det gäller även när jag föreläser. Det måste finnas någon form av interaktivitet med publiken. Jag tror och hoppas att The Sales Conference blir just energifyllt där tankar, trender och insikter presenteras på ett lättsamt sätt – och där varenda person i rummet känner att de är delaktiga, oavsett om de är i publiken eller på scenen. Och att var och en får med sig något, litet eller stort, hem till vardagen.

Vad gör du när du inte står på scen?

 - När jag inte möts så vandrar jag – gärna i Alperna eller i Provence – livskvalitet för mig är att, ofta svettig och trött, komma fram till en bergshytta där jag kan få en skummande öl och någon lokal maträtt med blick över bergen. Och gärna få tjattra med andra gäster, medvandrare eller restaurangägaren på något av mina språk; tyska, franska eller italienska. Då trivs jag, kanske som allra bäst!

Du är varmt välkommen den 10e oktober!

- Tack, ser fram emot att få vara med, avslutar Åsa Lindell.

 

Läs mer om programmet

...
Senaste inlägg