close x
download

Brochure

Enter Your Info Below And We Will Send
You The Brochure To Your Inbox!

Thank you!
Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Nyheter

Vainu - vinnare av ”Årets B2B Sales Tools Leverantör 2017”

2017-11-28

Finska Vainu vann det ärofyllda priset ”Årets B2B Sales Tool Leverantör” inför ett fullsatt The Sales Conference Sales Awards den 14 november 2017. Prisets syfte är att lyfta fram nystartade leverantörsföretag som med smarta verktyg och innovativa mjukvarulösningar bidrar till ett utveckla och effektivisera sälj- och marknadsfunktioner i svenska B2B-företag. ProSales fick en intervju med Sverigechefen Emil Westrin.

Grattis ​Vainu och Emil Westrin till priset​, hur känns det så här några dagar efteråt?

- Tack så mycket, det känns fantastiskt! Vi är väldigt stolta och glada att ha vunnit Årets B2B Sales Tool i hård konkurrens från Membrain & GetAccept som både har utvecklat riktigt bra plattformar i sina egna kategorier. Det här är en vinst som vi delar med alla kunder, samarbetspartners, familj och vänner som tror på oss och stöttar under vår resa.

Vad tror ​ni​ var den största anledningen till att ni​ vann priset?

- Såklart hjälper det till att Vainu använder Big Data och maskininlärning som är sexigt just nu. Men i grunden tror jag att vi har lyckats aktualisera och lösa ett vanligt problem som de flesta säljorganisationer har. Prospektering tar ofta 50-80% av en säljares tid. Antingen så sitter säljaren och Googlar hela dagarna eller så ringer hen igenom kontaktlistor från A till Ö. Att man som modern säljchef låter ens organisation kontakta prospekt enbart baserat på branschkoder eller ofta utdaterade finansiella siffror är inte effektivt. Vi har kunder som har sparat in 67% av tiden de har lagt på prospektering efter att ha börjat använda Vainu. Det är tid som kan spenderas på mer värdeskapande aktiviteter. Det är väl några av förklaringarna till varför juryn utsåg oss som vinnare.

Vad har ni​ gjort för att fira vinsten?

- Vi hade faktiskt flera anledningar att fira den veckan vi vann. Vi skrev på hyresavtal för vår första egna lokal och så fyllde våra kollegor Mo och Josefin år. Det skålades alltså friskt den veckan kan man säga.

 

Fv. Emil Westrin, Johannes Wellman och Simon Ghebremikael

Har ni fått ​någon ​uppmärksamhet i efterhand?​ Vad betyder priset för er?​

- Priset har stor betydelse för oss! Vi är och kommer alltid att vara en finsk organisation i grunden men vinsten känns som ett stort erkännande för vårt svenska team. Vi lanserade Vainu i Sverige nästan exakt 24 månader tidigare så det känns som att priset är ett kvitto på att vi har gjort mycket rätt hittills, samtidigt som det visar vår framtida potential. En konkret effekt av vår vinst är att vi har fått rekordmånga ansökningar till våra lediga tjänster vilket är superkul då vi rekryterar aktivt.

Vad är era​ ​råd till andra ​företag​​ ​som vill vinna priset nästa år?

- Väx snabbt! Det tydligaste tecknet att ert Sales Tool levererar resultat är att ni själva växer tillsammans med era kunder.

- Fråga hela tiden era kunder om feedback och utveckla produkten efter deras behov

- Nätverka för att bygga ett kontaktnät med ”B2B-influencers” som kan prata om er produkt med sina kontakter

 

Juryns motivering till vinnaren Vainu i kategorin ”Årets B2B Sales Tool Leverantör 2017” löd: 

Vainu är en tillväxtraket som förenklat vardagen för tusentals säljare och säljledare. Med sina avancerade algoritmer ökar man dramatiskt sannolikheten för att säljare ska hitta rätt kund med rätt förutsättningar. Företagets tjänst – som eliminerar dyr och krävande säljtid - fokuserar på ett steg i säljprocessen som är så grundläggande att den lätt tas för givet och nästan glöms bort – prospektering.

 

 
 
Fakta om The Sales Conference Sales Awards

ProSales Institute har sedan 10 år arbetat för att leverera forskningsbaserat beslutsstöd till ledare inom B2B i syfte att utveckla deras kommersiella verksamheter. En viktig del i detta är att lyfta fram och hylla företag och B2B-chefer som på ett föredömligt sätt bidrar till nytänkande och agerar föredömen för hur man bedriver modern B2B försäljning och marknadsföring. På The Sales Conference Sales Awards 2017 delades tre huvudpriser ut i kategorierna ”Årets B2B Commercial Excellence företag”, ”Årets B2B Commercial Director” och ”Årets B2B Sales Tools Leverantör”.

Finalister och vinnare har sållats fram i en gedigen nomineringsprocess där en prominent jury slutligen utsett en vinnare i de tre olika kategorierna. Juryn har bestått av följande personer: 

  • Jonas Ridderstråle - författare till bl.a Funky Business och utsedd till en av världens mest framstående management gurus och talare
  • Micael Dahlén - författare och professor vid Handelshögskolan i Stockholm
  • Frida Boisen - Digital chef & ansvarig utgivare på Bonnier Tidskrifter. Föreläsare och proffs på digitalisering och sociala medier
  • Fredrik Härén - global keynote speaker och en av världens främsta inom kreativitet i affärslivet
  • Emma Storbacka - Vd på Avaus och expert på digitalisering och automatisering av sälj- och marknadsprocesser
  • Christopher Engman - entreprenör och expert på "Mega deals". Idag CRO/CMO på Climeon.
  • Henrik Munthe - VD på ProSales Consulting med mångårig erfarenhet av säljrelaterade transformationsprojekt i svenska och internationella storföretag
  • Henrik Larsson-Broman - grundare av ProSales Institute samt forskare och trendanalytiker inom B2B-försäljning
  • Markus Ejenäs - forskare och CEO på analys- och forskningsföretaget ProSales Institute
...
Senaste inlägg