close x
download

Brochure

Enter Your Info Below And We Will Send
You The Brochure To Your Inbox!

Thank you!
Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Nyheter

Vinnarna i Sales Award Gala 2017

2017-11-15

Varje dag görs föredömliga insatser i Svenskt näringsliv. Företag och individer som bidrar till Sveriges tillväxt och nationella framgång. På Sales Award Gala lyfter vi fram och premierar dessa hjältar i tre kategorier: Årets B2B Commercial Excellence företag, Årets B2B Commercial Director och Årets B2B Sales Tools leverantör. Vi kan nu presentera vinnarna i Sales Awards 2017 på The Sales Conference Sales Award Gala den 14 november på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Här är vinnarna i Sales Awards 2017! 

Vinnarna av Sales Award Gala i de tre kategorierna presenteras den 14 november på Münchenbryggeriet i Stockholm.  

1. Årets B2B Commercial Excellence Company 2017

Juryns motivering lyder: Vinnaren i kategorin “Årets B2B Commercial Excellence Company 2017” är ett imponerande företag. Med världsledande produkter, en fulltecknad orderbok 2018, en förmåga att återuppfinna sig själva och mod att låta marknaden leda organisationen in i framtiden har man de senaste fyra åren tredubblat sin försäljning och förbättrat vinstmarginalen 10 gånger. Årets vinnare är en sann förebild för hur man bedriver komplexa teambaserade affärer på en global marknad med fokus på att skapa extraordinära kundvärden.

Stort grattis till årets vinnare: MYCRONIC

2. Årets B2B Commercial Director 2017

Juryns motivering lyder: Vinnaren i kategorin ”Årets B2B Commercial Director 2017” är en utvecklingsorienterad person av rang. De många och långa vittnesmålen från medarbetare, kunder och människor i hans omgivning visar är tveklösa bevis på att personen engagerar och motiverar långt utöver vad som är normalt. Med sin omättliga nyfikenhet, sin lekfullhet och experimenterande av hur man engagerar kunder i en digital värld är han en viktig förebild för hur man bedriver ett modernt ledarskap där marknad och försäljning verkar i symbios.

Vi säger grattis till årets vinnare: Christian Hed, sälj- och marknadschef på SOLUNO

 3. Årets B2B Sales Tool Leverantör 2017

Juryns motivering lyder: Vinnaren i kategorin ”Årets B2B Sales Tool Leverantör 2017” är en tillväxtraket som förenklat vardagen för tusentals säljare och säljledare. Med sina avancerade algoritmer ökar man dramatiskt sannolikheten för att säljare ska hitta rätt kund med rätt förutsättningar. Företagets tjänst – som eliminerar dyr och krävande säljtid - fokuserar på ett steg i säljprocessen som är så grundläggande att den lätt tas för givet och nästan glöms bort – prospektering.

En enig jury säger stort grattis till årets vinnare: VAINU

Fakta om urvalsprocessen och juryn för Sales Awards

ProSales Institute har med hjälp av affärsinformationsföretaget UC sållat fram Sveriges mest framgångsrika företag baserat på tillväxt och lönsamhet. Därtill har man kunnat nominera företag, individer och leverantörer utifrån de kriterier som ligger till grund för de olika priserna på www.thesalesconference.se. Alla nominerade har blivit intervjuade och granskade varefter en jury har sållat fram tre finalister och slutligen en vinnare i respektive kategori. Stort tack till juryn som har bestått av:

Jonas Ridderstråle - författare till bl.a Funky Business och utsedd till en av världens mest framstående management gurus och talare

Micael Dahlén - författare och professor vid Handelshögskolan i Stockholm

Frida Boisen - Digital chef & ansvarig utgivare på Bonnier Tidskrifter. Föreläsare och proffs på digitalisering och sociala medier

Fredrik Härén - global keynote speaker och en av världens främsta inom kreativitet i affärslivet

Emma Storbacka - Vd på Avaus och expert på digitalisering och automatisering av sälj- och marknadsprocesser

Christopher Engman - entreprenör och expert på "Mega deals". Idag CRO/CMO på Climeon.

Henrik Munthe - VD på ProSales Consulting med mångårig erfarenhet av säljrelaterade transformationsprojekt i svenska och internationella storföretag

Henrik Larsson-Broman - grundare av ProSales Institute samt forskare och trendanalytiker inom B2B-försäljning

Markus Ejenäs - forskare och CEO på analys- och forskningsföretaget ProSales Institute

Läs mer om priserna, de nominerade finalisterna och juryn här

...
Senaste inlägg